Aktualitete

Java e Arkivit te Hapur

Me rastin e 68 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, Agjencia Shtetërore e Arkivave të...
Hapet Ekspozita- Qytetet shqiptare ne fotografite e vjetra,1863-1916

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës nën Patronatin e Zyrës së Kryeministrit dhe në...
Pjesemarrje ne akademine perkujtimore "Malli per Rugoven' ne Suedi

Ftesë të Shoqatës së shkrimtarëve dhe krijuesve shqiptarë “Papa Klementi i XI Albani”...
Dorëzimi i dokumenteve të rëndësishme për Kosovën në Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës

Meqëllim të pasurimit të arkivit më datën 23.11.2018, Prof. Dr. Eqrem Zenelaj i dorëzoi...
PJESËMARRJE NË SIMPOZIUMIN “TË DREJTAT E REFUGJATËVE NË DOKUMENTE”, ZAGREB -KROACI

Më datë 15.11.2018, delegacioni i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës në...
PJESËMARRJE NË PROMOVIMIN E REVISTËS “ARKIVAT SHQIPTARE”, TIRANË-SHQIPËRI

Delegacioni i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i...
Konferenca “ARKIVAT DHE PUNA ARKIVORE NË TREVAT E SHQIPTARËVE NË SHEK. XX – XXI”

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të...
Ekspozita "Lidhja Shqiptare e Prizrenit 1878-2018"

Më 08.06.2018, në hollin e Bibliotekës Kombëtare të Prishtinës, Agjencia Shtetërore e Arkivave...
KONFERENCA “Arkivat dhe puna arkivore në trevat e shqiptarëve në shek. XX – XXI”

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të...
NËNSHKRIMI I MARRËVESHJES SË BASHKËPUNIMIT NË MES TË AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS DHE ARKIVIT SHTETËROR TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË

Më 14 maj 2018 në Prishtinë, në ambientet e ASHAK-së u nënshkrua ripërtrirja e...

AktualitetePJESËMARRJE NË SIMPOZIUMIN “TË DREJTAT E REFUGJATËVE NË DOKUMENTE”, ZAGREB -KROACI

Më datë 15.11.2018, delegacioni i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës në përbërje të Ramë Manaj- Kryeshef Ekzekutiv i ASHAK-së dhe Hamit Shala- Drejtor i Departamentit të Administratës dhe Financave, ishin pjesëmarrës në Simpoziumin Ndërkombëtar për “Të drejtat e refugjatëve në dokumente”, i cili i zhvilloi punimet në Kampusin Borongaj të Universitetit të Zagrebit. Simpoziumi u organizua nga Instituti i Kërkimeve të Studimeve Kroate në Universitetin e Zagrebit dhe ICARUS-HR në bashkëpunim me Projektin për Refugjatë dhe të Drejtat e Njeriut, nga Qendra e Informacionit në Departamentin e Studimeve Informative të Universitetit të Los Anxhelosit dhe Universitetin e Liverpoolit. Andaj, me ftesë të Organizatorëve.më shumë

PJESËMARRJE NË PROMOVIMIN E REVISTËS “ARKIVAT SHQIPTARE”, TIRANË-SHQIPËRI

Delegacioni i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i ASHAK-së z. Ramë Manaj dhe z. Hamit Shala- Drejtor i DAF më 17.11.2018 morën pjesë në Promovimin e Revistës “Arkivat Shqiptare”, që është botim i përbashkët i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë. Promovimi i Revistës u mbajt në Pallatin e Kongreseve Salla Ovale në Tiranë. Promovim i Revistës u bë me rastin e Panairit të 21 të Librit.më shumë

Konferenca “ARKIVAT DHE PUNA ARKIVORE NË TREVAT E SHQIPTARËVE NË SHEK. XX – XXI”

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë, më 09.06.2018 në Prishtinë, mbajtën Konferencën e II-të Mbarëkombëtare “ARKIVAT DHE PUNA ARKIVORE NË TREVAT E SHQIPTARËVE NË SHEK. XX – XXI”. Konferenca u mbajt për nder të Vitit Mbarëkombëtar të heroit Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, 140 vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit dhe 9 qershorit- Ditës Ndërkombëtare të Arkivistikës. më shumë

Ekspozita "Lidhja Shqiptare e Prizrenit 1878-2018"

Më 08.06.2018, në hollin e Bibliotekës Kombëtare të Prishtinës, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë, për nder të 140 vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit dhe në kuadër të vitit mbarëkombëtar të heroit Gjergj Kastrioti-Skënderbeu, hapën Ekspozitën e përbashkët “Lidhja Shqiptare e Prizrenit 1878-2018”. Ekspozita në fjalë ishte e bazuar ekskluzivisht në dokumente arkivore të cilat ruhen në Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës dhe Arkivin Qendror Shtetëror të Shqipërisë. më shumë

previous

5-8 Nga 50

next

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. Çlirimi, nr 25, 10000 Prishtinë Kosovë
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës