Aktualitete

RIKUJTIM!

RIKUJTIM!Konkursi për bursën Fulbright-National Archives Heritage Science për vitin akademik 2022-2023 do të...
The Fulbright-National Archives Heritage Science Fellowship

Ftesë nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Kosovë, për tu paraqitur në programin The...
FTESË PËR PJESËMARRJE TË BOTIMIT TË REVISTËS ,, ARKIVAT SHQIPTARE”

Për të pestin vit me radhë Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave e Shqipërisë dhe Agjencia...
Vizita e majorit Glenford Rose në AShAK

Sot, Kryeshefi i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës z. Bedri Zyberaj pati një takim pune me...
RRUGËTIMI I EKSPOZITËS ,,VULLKANI” I REPUBLIKËS

Me rastin e 40 vjetorit të demonstratave të vitit 1981, AShAK ka përgatitur ekspozitën ,,Vullkani” i...
KRYESHHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS Z. BEDRI ZYBERAJ PRITI NË TAKIM AMBASADORIN E MBRETËRISË SË NORVEGJISË NË KOSOVË z. JENS ERIK GRONDAHL, MINISTRIN E MBROJTJES Z. ARMEND MEHAJ DHE DEPUTETIN E KUVENDIT TË KOSOVËS Z. ENVER DUGOLLI

E hënë, 7 qershor 2021 Kryeshefi Ekzekutiv i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës...
KONFERENCA E V MBARËKOMBËTARE E ARKIVISTIKËS

Më 5 qershor 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave...
Hapja e Ekspozitave ne Pejë

Më 29.4.2021, me fillim në ora 10, në Sheshin ,, Skënderbeu" në qytetin e Pejës, Agjencia...
Hapja e ekspozitave në Gjakovë

Më 26.4.2021, në Platonë e Shetitores pranë lumit Krena të qytetit Gjakovë, me fillim nga ora 09.00,...
Hapja e ekspozitës “Vullkani” i Republikës dhe “70 vjet Arkiv” në sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë

Më 12 prill 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, në sheshin “Zahir Pajaziti” në...

Vizita e delegacionit të Arkivit Shtetëror të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës

Drejtor i Përgjithshëm i Arkivit Shtetëror të Republikës së Maqedonisë së Veriut  z. Emil Krsteski, bashkë me  kolegët e tij z. Muzafer Bislimi- zv/drejtor, Emilija Rop- Drejtoreshë e Departametit të TI –së dhe Drenusha Latifi - zyrtare e ASHM-së, sot, më 11 shkurt 2020, vizituan Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës. 

Qëllimi i kësaj vizite ishte njoftimi me Kryeshefin e ri të ASHAK-së z. Bedri Zyberajn, dhe i uruan  emërimin e tij në këtë pozitë. Z. Zyberaj i falënderoi për urimet dhe u zotua se ai do të angazhohet ta thellojë edhe më tutje bashkëpunimin mes dy institucioneve. Me këtë rast, nga të dy palët u shpreh  gatishmëria  për të vazhduar bashkëpunimin në mes të dy institucioneve, të cilat tashmë kanë të nënshkruara Marrëveshje të Bashkëpunimit. 

Të dy udhëheqësit e institucioneve arkivore, gjithashtu shprehën gatishmërinë për ta pasuruar  dhe thelluar bashkëpunimin, i cili do të jetë në nivelin më të lartë zyrtar, dhe u zotuan që do ti përkrahin, mbështesin, promovojnë dhe realizojnë aktivitetet e njëra tjetrës në fushën e arkivistikës.

Delegacioni i Arkivit Shtetëror të Republikës së Maqedonisë së Veriut pat rastin të vizitojë  mjediset e punës së ASHAK, si: Depon, laboratorin e digjitalizimit, laboratorin e restaurimit-konservimit, sallën e leximit, bibliotekën etj., dhe shprehën admirimin e tyre për punën që kryhet në këtë institucion.

Të dy krerët e institucioneve u dakorduan, që në një të ardhme e afërt edhe delegacioni nga ASHAK të vizitojë Arkivin Shtetëror të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

 

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës