Aktualitete

Hapja e Ekspozitës ,,Kosova ne Arkivin e Shtetit Shqiptar"

Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë...
KRYESHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS PRITI NË TAKIM AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË NË KOSOVË z. QEMAL MINXHOZI

Më 9.2.2021, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Ambasadori i Republikës...
STATEMENT

As representatives and in the name of the institutions listed hereunder, constituted by an express mandate of the relevant laws,...
NJOFTIM

Në 23-vjetorin e daljes në skenë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe duke marrë...
Hapja e Ekspozites ,, Nga nëntorët vijmë në nëntorë shkojmë"

Sot, më 24.11.2020, për nder të 28 Nëntorit, u hap Ekspozita „Nga nëntorët vijmë në...
HAPJA E KËNDIT ARKIVOR NË AGJENCINË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS

Më 23 nëntor 2020, në ambientet e AShAK-së në Prishtinë, u hap këndi arkivor i DPA-së dhe...
Marrëveshje Bashkëpunimi

Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës dhe Kolegji AAB nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi.
Rihapja e Ekspozitës ,,Kosova ne arkivin e shtetit shqiptar"

Më 25.9.2020, ne ora 11 00, me rastin e hapjes së edicionit të parë të Panairit të Librit të...
Konferenca e IV Mbarekombetare e Arkivistikes

Më 11 korrik 2020, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave...
Rikujtim për paraqitjen e Abstrakteve për Konferencë

Duke marrë parasysh gjendjen e krijuar në gjithë botën nga COVID-19, Ju rikujtojmë se afati për...

Hapja e Ekspozitës „Kosova në Arkivin e Shtetit Shqiptar“

Sot, më 17.2.2020, për nder të 12 Vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, u hap Ekspozita „Kosova në Arkivin e Shtetit Shqiptar“. Ideator dhe organizator të kësaj ekspozite ishin dy institucionet simotra, pra dy arkivat shqiptare, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë, të cilat edhe kësaj here dëshmuan përkushtimin maksimal dhe bashkëpunimin e mirëfilltë në shpalosjen e fakteve historike të dy vendeve tona. Me këtë rast, folën Kryeshefi i ASHAK-së z. Bedri Zyberaj, i cili falënderoi të gjithë të pranishmit për përkrahjen dhe interesimin e tyre. Të pranishmit nga DPA e Shqipërisë i përshëndeti znj. Elsa Saka, si dhe nga Muzeu i Kosovës foli drejtori i Muzeut z, Ajet Leci. Kjo ekspozitë është edhe një sukses  i radhës i  një bashkëpunimi të mirëfilltë dhe vëllazëror. Hapja e kësaj ekspozite u bë e mundur edhe falë përkrahjes dhe bashkëpunimit të Muzeut Kombëtar të Kosovës, të cilët ofruan hapsirën e tyre, pra Lapidariumin për këtë eveniment. Ekspozita në vete paraqet një shekull veprimi të shqiptarëve të të dyja vendeve tona për liri dhe pavarësi. Në hapjen e ekspozitës të pranishëm ishin delegacioni nga DPA e Shqipërisë dhe shumë personalitete të njohura,  të cilët kanë dhënë kontributin e tyre në zhvillimin  e arkivave si institucione, pa të cilat është e pamundur të dëshmojmë të kaluarën historike të vendit.  

Pra, sot përsëri u dëshmua roli dhe rëndësia e arkivave në shpalosjen e fakteve domethënëse të një shteti.

Ekspozita do të jetë e hapur për vizitorët deri më 21.2.2020 (e premte). 

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës