Aktualitete

Hapja e Ekspozitës ,,Kosova ne Arkivin e Shtetit Shqiptar"

Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë...
KRYESHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS PRITI NË TAKIM AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË NË KOSOVË z. QEMAL MINXHOZI

Më 9.2.2021, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Ambasadori i Republikës...
STATEMENT

As representatives and in the name of the institutions listed hereunder, constituted by an express mandate of the relevant laws,...
NJOFTIM

Në 23-vjetorin e daljes në skenë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe duke marrë...
Hapja e Ekspozites ,, Nga nëntorët vijmë në nëntorë shkojmë"

Sot, më 24.11.2020, për nder të 28 Nëntorit, u hap Ekspozita „Nga nëntorët vijmë në...
HAPJA E KËNDIT ARKIVOR NË AGJENCINË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS

Më 23 nëntor 2020, në ambientet e AShAK-së në Prishtinë, u hap këndi arkivor i DPA-së dhe...
Marrëveshje Bashkëpunimi

Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës dhe Kolegji AAB nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi.
Rihapja e Ekspozitës ,,Kosova ne arkivin e shtetit shqiptar"

Më 25.9.2020, ne ora 11 00, me rastin e hapjes së edicionit të parë të Panairit të Librit të...
Konferenca e IV Mbarekombetare e Arkivistikes

Më 11 korrik 2020, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave...
Rikujtim për paraqitjen e Abstrakteve për Konferencë

Duke marrë parasysh gjendjen e krijuar në gjithë botën nga COVID-19, Ju rikujtojmë se afati për...

Marrëveshje Bashkëpunimi

Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës dhe Kolegji AAB nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi. AShAK dhe Kolegji AAB, me anë të kësaj Marrëveshjeje, do të konkretizojnë format e ndryshme të bashkëpunimit që do të jenë me interes të përbashkët të këtyre dy institucioneve.

Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës dhe Kolegji AAB u zotuan për të ndihmuar njëra-tjetrën në ngritjen e kapaciteteve, duke dërguar një pjesë të caktuar të stafit dhe studentëve në institucionin pritës për të ndjekur praktikën, trajnimet, seminaret, konferencat, projektet, hulumtimet si dhe kurset e ndryshme që organizohen dhe mbahen në këto institucione. Sipas nevojave, në rastet e caktuara, hartojnë  dhe dizajnojë plane të veçanta të trajnimit  profesional  për nevojat specifike të secilës palë dhe në raste të caktuara, krijojnë komisione profesionale dhe grupe pune të përbashkëta  për zhvillimin e projekteve, strategjive dhe hulumtimeve.

Marrëveshaj u nënshkrua në ambientet e Kolegjit AAB nga Kryeshfi i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës Mr. Sc. Bedri Zyberaj dhe rektori i Kolegjit AAB Prof. Dr.  Bujar Demhaja. 

 

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës