Aktualitete

Hapja e ekspozitës “Vullkani” i Republikës dhe “70 vjet Arkiv” në sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë

Më 12 prill 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, në sheshin “Zahir Pajaziti” në...
Promovohet në Shkup vepra “Ndarja administrative e vilajeteve shqiptare”

Më 5 prill 2021, në kuadër të bashkëpunimit në mes të Agjencisë Shtetërore të...
Hapja e Ekspozites ,,Vullkani” i Republikës në Muzeun e Qytetit- Ferizaj

Më 1 prill 2021, me rastin e shënimit të 40 vjetorit të demonstratave të vitit 1981, Agjencia...
Nënshkrimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit në mes të Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup

Më 23 mars 2021, në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 70 vjetorit të themelimit të...
Aktivitetet me rastin e shënimit të 70 vjetorit te themelimit te Arkivit te Kosoves

Për nder të shënimit të 70 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, më...
Sot, 22.3.2021, shënuam 70 vjetorin e themelimit të Arkivit të Kosovës, me një Akademi solemne në ambientet e Kolegjit AAB-Teatri „Faruk Begolli". Akademinë solemne e hapi Kryeshefi Ekzekutiv, z. Bedri Zyberaj.

Sot, 22.3.2021, shënuam 70 vjetorin e themelimit të Arkivit të Kosovës, me një Akademi solemne në...
Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës hapi ekspoziten ,, Vullkani" i Republikës

Më 11.3.2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, me rastin e 40 vjetorit të Pranverës ‘81,...
Ftese per paraqitje ne Konferencen e V Mbarekombetare te Arkivistikes

KONFERENCA V MBARËKOMBËTARE E ARKIVISTIKËS ORGANIZUAR NË BASHKËPUNIMIN E AGJENCISË SHTETËRORE...
Hapja e Ekspozitës ,,Kosova ne Arkivin e Shtetit Shqiptar"

Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë...
KRYESHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS PRITI NË TAKIM AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË NË KOSOVË z. QEMAL MINXHOZI

Më 9.2.2021, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Ambasadori i Republikës...

HAPJA E KËNDIT ARKIVOR NË AGJENCINË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS

Më 23 nëntor 2020, në ambientet e AShAK-së në Prishtinë, u hap këndi arkivor i DPA-së dhe me këtë aktivitet arkivat edhe njëherë dëshmuan se asnjëherë nuk mungon përkrahja dhe bashkëpunimi në të mirë të kombit. Ky aktivitet u realizua falë bashkëpunimit të mirëfilltë në mes të Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë. 

Kryeshefi Ekzekutiv i AShAK-së z. Bedri Zyberaj u shpreh se inaugurimi dhe hapja e këndit arkivor të DPA-së këtu në Prishtinë është e një rëndësie të veçantë për çdo qytetarë të Republikës së Kosovës.  Po ashtu, edhe  Drejtori  i DPA-së z. Ardit Bido u shpreh i lumtur me jetësimin e këtij projekti të përbashkët, i cili ka një rëndësi të madhe për të dy arkivat. 

Dy krerët e institucioneve potencuan se qëllimi i hapjes së këndit arkivor është që të nxit hulumtimin e qytetarëve në arkiva dhe t’ua lehtësojë punën studiuesve që të hulumtojnë dokumente arkivore, të cilat gjenden në arkivin e shtetit shqiptar, pa qenë nevoja të udhëtojnë drejt Tiranës.  Z. Bido premtoi që edhe pse nga distanca, ky shërbim do të ofrohet me të njëjtat rregulla, procedura dhe me të njëjtën formë e shpejtësi sikurse në sallën e studimit në DPA të Shqipërisë. Krerët e institucioneve u zotuan se në të ardhmen synojnë të hapin këndin arkivor edhe në qytetet dhe vendet tjera  anembanë ku ka shqiptarë dhe se projektet e tilla do të kenë mbështetje dhe përkrahje të pa kursyer.

 

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës