Aktualitete

Hapja e Ekspozitave ne Pejë

Më 29.4.2021, me fillim në ora 10, në Sheshin ,, Skënderbeu" në qytetin e Pejës, Agjencia...
Hapja e ekspozitave në Gjakovë

Më 26.4.2021, në Platonë e Shetitores pranë lumit Krena të qytetit Gjakovë, me fillim nga ora 09.00,...
Hapja e ekspozitës “Vullkani” i Republikës dhe “70 vjet Arkiv” në sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë

Më 12 prill 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, në sheshin “Zahir Pajaziti” në...
Promovohet në Shkup vepra “Ndarja administrative e vilajeteve shqiptare”

Më 5 prill 2021, në kuadër të bashkëpunimit në mes të Agjencisë Shtetërore të...
Hapja e Ekspozites ,,Vullkani” i Republikës në Muzeun e Qytetit- Ferizaj

Më 1 prill 2021, me rastin e shënimit të 40 vjetorit të demonstratave të vitit 1981, Agjencia...
Nënshkrimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit në mes të Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup

Më 23 mars 2021, në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 70 vjetorit të themelimit të...
Aktivitetet me rastin e shënimit të 70 vjetorit te themelimit te Arkivit te Kosoves

Për nder të shënimit të 70 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, më...
Sot, 22.3.2021, shënuam 70 vjetorin e themelimit të Arkivit të Kosovës, me një Akademi solemne në ambientet e Kolegjit AAB-Teatri „Faruk Begolli". Akademinë solemne e hapi Kryeshefi Ekzekutiv, z. Bedri Zyberaj.

Sot, 22.3.2021, shënuam 70 vjetorin e themelimit të Arkivit të Kosovës, me një Akademi solemne në...
Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës hapi ekspoziten ,, Vullkani" i Republikës

Më 11.3.2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, me rastin e 40 vjetorit të Pranverës ‘81,...
Ftese per paraqitje ne Konferencen e V Mbarekombetare te Arkivistikes

KONFERENCA V MBARËKOMBËTARE E ARKIVISTIKËS ORGANIZUAR NË BASHKËPUNIMIN E AGJENCISË SHTETËRORE...

KRYESHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS PRITI NË TAKIM AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË NË KOSOVË z. QEMAL MINXHOZI

Më 9.2.2021, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Kosovë z. Qemal Minxhozi, i cili në takim u prit nga Kryeshefi Ekzekutiv, z. Bedri Zyberaj. 

Kryeshefi Ekzekutiv z. Bedri Zyberaj  e njoftoi mysafirin me kushtet dhe gjendjen aktuale të Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës, duke e informuar rreth thesarit dokumentar që ruan ASHAK-ja, si dhe rreth mungesës së kushteve infrastrukturore dhe problemeve me të cilat ballafaqohet ky institucion.

Një vëmendje e veçantë iu kushtua mungesës së objekteve dhe kushteve për Arkivat Ndërkomunale të cilat veprojnë në kuadër të AShAK-së.  Po ashtu, z. Zyberaj prezantoi edhe aktivitetet e realizuara fal marrëveshjeve të bashkëpunimit me arkivat e rajonit, duke veçuar bashkëpunimin me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë, i cili nuk është vetëm bashkëpunim profesional,  por edhe vëllazëror, me ç’rast njoftoi edhe për aktivitetet e përbashkëta të realizuara mes këtyre dy institicioneve, si hapja e Këndit Arkivor të DPA-së në Sallën e leximit të AShAK-së, hapja e ekspozitave të përbashkëta dhe organizimi i Konferencës së përbashkët Mbarëkombëtare të Arkivistikëë, etj.

Ambasadori Z. Minxhozi shprehu falënderim për pritjen e tij, ku ndër të tjera theksoi se ishte nder dhe kënaqësi për të vizituar një institucion të rëndësisë së veçantë siç është AShAK dhe shprehu gatishmërinë për një bashkëpunim më intensiv në të ardhmen.

Ambasadori z. Minxhozi u zotua se do të ofrojë përkrahjen maksimale për ASHAK-në duke u angazhuar dhe në cilësinë e Dekanit të trupit diplomatik të akredituar në Republikën e Kosovës detyrë shtesë që e ka tani. Me atë rast ai shprehu bindjen e plotës se një angazhim i tillë do të ketë rezultatet të prekshme në të ardhmen e afërt. 


Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës