Hapja e ekspozitës “Vullkani” i Republikës dhe “70 vjet Arkiv” në sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë

Më 12 prill 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, në sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë hapi ekspozitën njëditore “Vullkani” i Republikës dhe “70 vjet Arkiv”. 

Ekspozitën e hapi Kryeshefi Ekzekutiv i AShAK-së z. Bedri Zyberaj, i cili ndër të tjerat tha:  “Sot hapim dy ekspozita të cilat i kemi realizuar muajve të fundit. E para ka të bëjë me  përvjetorin e demonstratave të vitit 1981 dhe e dyta që ka të bëjë ekskluzivisht me institucionin tonë, 70-vjetorin e arkivit tonë. Për t’i shënuar të dy këto jubile, ne kemi përgatitur ekspozitën ‘Vullkani i Republikës’ dhe ‘70 vjet arkiv’. Në ekspozitën e parë qytetarët mund të shohin pjesë të shtypit të kohës, i cili ka pasur përpjekje për të deformuar të vërtetën”, ndërsa në ekspozitën ,,70 Vjet Arkiv”, qytetarët mund të shohin rrugëtimin e Arkivit përmes dokumenteve që nga themelimi i tij deri në ditët e sotme. 

Pavarësisht gjendjes me pandeminë COVID-19, interesimi i qytetarëve për të parë këto dy ekspozita ishte mjaftë i madh.

 

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës