Aktualitete

Hapja e Ekspozitës ,,Kosova në Arkivin e Shtetit Shqiptar”, në Universitetin ,, Ukshin Hoti” në Prizren

Me rastin e 14 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës...
KRYESHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS PRITI NË TAKIM DREJTORIN E PËRGJITHSHËM TË ARKIVAVE TË TURQISË Z. ÜGUR ÜNAL

Dje, më 9 shkurt 2022, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Drejtori i...
VIZITË ZYRTARE E DELEGACIONIT TË AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS NË DREJTORINË E PËRGJITHSHME TË ARKIVAVE TË TURQISË

Me ftesë të Drejtorit të Përgjithshëm të Arkivave të Turqisë z. Ügur Unal delegacioni...
28 nëntor 2021- Ekspozita në Kalanë e Tiranës

Sërish nikoqire Kalaja e Tiranës!Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, Drejtoria e Përgjithshme e...
27 nëntor 2021-Nënshkrimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit AShAK-DPA

Në kuadër të zhvillimit të aktiviteteve të përbashkëta të dy qeverive, Shqipëri...
Ekspozita në Vlorë

Në kuadër të manifestimeve për 28 Nëntorin, Shpalljen e Pavarësisë së...
RIKUJTIM!

RIKUJTIM!Konkursi për bursën Fulbright-National Archives Heritage Science për vitin akademik 2022-2023 do të...
The Fulbright-National Archives Heritage Science Fellowship

Ftesë nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Kosovë, për tu paraqitur në programin The...
FTESË PËR PJESËMARRJE TË BOTIMIT TË REVISTËS ,, ARKIVAT SHQIPTARE”

Për të pestin vit me radhë Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave e Shqipërisë dhe Agjencia...
Vizita e majorit Glenford Rose në AShAK

Sot, Kryeshefi i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës z. Bedri Zyberaj pati një takim pune me...

RRUGËTIMI I EKSPOZITËS ,,VULLKANI” I REPUBLIKËS

Me rastin e 40 vjetorit të demonstratave të vitit 1981, AShAK ka përgatitur ekspozitën ,,Vullkani” i Republikës, e cila, fillimisht, me 11 mars 2021, është hapur në platonë e Mensës së Qendrës së Studentëve, aty ku 40 vjet më parë kishte shpërthyer pakënaqësia e studentëve për t’u shtrirë shumë shpejtë në të gjithë Kosovën.

Dokumentet e përzgjedhura për këtë ekspozitë janë fotografi, aktgjykime nga proceset e shumta, lajme gazetash dhe revistash legale e ilegale, shkrime të mediave të huaja, pankarta dhe parulla që shpërndaheshin gjithandej Kosovës së asaj kohe, ndonjë letër (dorëshkrim) që, kryesisht, në një formë ose në një tjetër, i përkasin vitit 1981 apo janë rrjedhojë e tij.

Meqë interesimi i qytetarëve për të parë ekspozitën ishte mjaft i madh, AShAK vendosi që atë ta hapte dhe në Sheshin ,,Zahir Pajaziti” të Prishtinës dhe në disa qytete tjera të Kosovës, si në: Ferizaj, Gjakovë, Pejë, Deçan, Gjilan, Mitrovicë, Prizren dhe Suharekë. 

Ekspozita ,, Vullkani” i Republikës me kërkesë të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë u hap edhe në Tiranë, në Sheshin ,,Pazari i Ri”. Meqë interesimi për të parë ekspozitën ishte mjaft  i madh, ajo, në Tiranë, qëndroi e hapur pesë ditë.

 

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës