Aktualitete

KRYESHHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS Z. BEDRI ZYBERAJ PRITI NË TAKIM AMBASADORIN E MBRETËRISË SË NORVEGJISË NË KOSOVË z. JENS ERIK GRONDAHL, MINISTRIN E MBROJTJES Z. ARMEND MEHAJ DHE DEPUTETIN E KUVENDIT TË KOSOVËS Z. ENVER DUGOLLI

E hënë, 7 qershor 2021 Kryeshefi Ekzekutiv i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës...
KONFERENCA E V MBARËKOMBËTARE E ARKIVISTIKËS

Më 5 qershor 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave...
Hapja e Ekspozitave ne Pejë

Më 29.4.2021, me fillim në ora 10, në Sheshin ,, Skënderbeu" në qytetin e Pejës, Agjencia...
Hapja e ekspozitave në Gjakovë

Më 26.4.2021, në Platonë e Shetitores pranë lumit Krena të qytetit Gjakovë, me fillim nga ora 09.00,...
Hapja e ekspozitës “Vullkani” i Republikës dhe “70 vjet Arkiv” në sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë

Më 12 prill 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, në sheshin “Zahir Pajaziti” në...
Promovohet në Shkup vepra “Ndarja administrative e vilajeteve shqiptare”

Më 5 prill 2021, në kuadër të bashkëpunimit në mes të Agjencisë Shtetërore të...
Hapja e Ekspozites ,,Vullkani” i Republikës në Muzeun e Qytetit- Ferizaj

Më 1 prill 2021, me rastin e shënimit të 40 vjetorit të demonstratave të vitit 1981, Agjencia...
Nënshkrimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit në mes të Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup

Më 23 mars 2021, në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 70 vjetorit të themelimit të...
Aktivitetet me rastin e shënimit të 70 vjetorit te themelimit te Arkivit te Kosoves

Për nder të shënimit të 70 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, më...
Sot, 22.3.2021, shënuam 70 vjetorin e themelimit të Arkivit të Kosovës, me një Akademi solemne në ambientet e Kolegjit AAB-Teatri „Faruk Begolli". Akademinë solemne e hapi Kryeshefi Ekzekutiv, z. Bedri Zyberaj.

Sot, 22.3.2021, shënuam 70 vjetorin e themelimit të Arkivit të Kosovës, me një Akademi solemne në...

Ftese per paraqitje ne Konferencen e V Mbarekombetare te Arkivistikes

KONFERENCA V  MBARËKOMBËTARE E ARKIVISTIKËS

ORGANIZUAR NË BASHKËPUNIMIN E

AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE - PRISHTINË (KOSOVË)

DREJTORISË SË PËRGJITHSHME TË ARKIVAVE - TIRANË (SHQIPËRI)

DHE

KOMUNA E TUZIT (MAL I ZI)

 

FTESË PËR PJESËMARRJE

 

Datë: 5 qershor 2021

Vendi: Tuz, Mal i Zi (adresa e saktë do të komunikohet sëshpejti)

Afati: Pranimi i kumtesave përfundon më 2 prill 2021

Ky aktivitet organizohet nga Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë dhe Komunën e Tuzit, Mal i Zi.

Qëllimi i kësaj konference është të mbledhë ekspertët dhe studiuesit e arkivave të vendeve shqip folëse dhe të arkivave të rajonit, të cilët diskutojnë çdo vit për problematikat, metodologjinë e studimit, digjitalizimin dhe përmirësimin e infrastrukturës së përmbajtjes, inovacionin, si dhe vizionit të punës së arkivave në realitetet e sotme.

Me këtë rast, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës,  Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë dhe Komuna e Tuzit ftojnë studiuesit,nëpunësit dhe të gjithë të interesuarit e kësaj fushe të marrin pjesë në konferencë me studime, ide dhe propozimet e tyre.

Temat që propozohen për diskutim lidhen specifikisht me arkivistikën, të drejtat e njeriut dhe me historinë e arkivave apo institucioneve arkivore në zonat shqip folëse.

Veç arkivistëve të rrjeteve arkivore kombëtare, ftesa për pjesëmarrje u drejtohet të gjithë profileve të tjerë të arkivistëve, institucioneve që ruajnë apo atyre që ndërveprojnë me ruajtjen e kujtesës kolektive.

Abstraktet pranohenderi më datë 2 prill 2021 në gjuhëtshqip dhe anglisht në  [email protected]   dhe [email protected] .

Për më shumë informacion shikoni njoftimin në web faqe të Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës asha-ks.net   dhe të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë www.arkiva.gov.al

 

Temat e propozuara:

- Crowd sourcing:konteksti dhe metadatat e dokumenteve të krijuara prej përdoruesit;

- Automatizimi iarkivave dhe etika;

- Siguria kibernetike dhe administrimi i të dhënave;

- Risitë digjitale dhe shfrytëzimi i dokumentacionit;

- Zhvillimi i njëtrajtshëm përmes bashkëpunimit me komunitetin;

- Trashëgimia arkivore e përbashkët, përtej kufijve gjeografikë;

- Arkivat,përgjegjësia, aksesi në të dhënat dhe mbrojtja e të dhënave personale;

- Bashkëpunimi rajonal në fushën e arkivave dhe trashëgimisë kulturore arkivore;

- Trafiku ilegal i trashëgimisë dokumentare;

- Etika dhe arkivat;

- Ndryshimet klimaterike dhe arkivat;

- Trajnimi arkivor dhe përmirësimi profesional;

- Turizmi dhe promovimi i arkivave.

(Shënim: temat e propozuara nuk janë tituj të detyruar temash apo artikujsh, as nuk kanë qëllim kufizues, por vetëm sugjerime tematike.)

 

  

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës