Aktualitete

KRYESHHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS Z. BEDRI ZYBERAJ PRITI NË TAKIM AMBASADORIN E MBRETËRISË SË NORVEGJISË NË KOSOVË z. JENS ERIK GRONDAHL, MINISTRIN E MBROJTJES Z. ARMEND MEHAJ DHE DEPUTETIN E KUVENDIT TË KOSOVËS Z. ENVER DUGOLLI

E hënë, 7 qershor 2021 Kryeshefi Ekzekutiv i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës...
KONFERENCA E V MBARËKOMBËTARE E ARKIVISTIKËS

Më 5 qershor 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave...
Hapja e Ekspozitave ne Pejë

Më 29.4.2021, me fillim në ora 10, në Sheshin ,, Skënderbeu" në qytetin e Pejës, Agjencia...
Hapja e ekspozitave në Gjakovë

Më 26.4.2021, në Platonë e Shetitores pranë lumit Krena të qytetit Gjakovë, me fillim nga ora 09.00,...
Hapja e ekspozitës “Vullkani” i Republikës dhe “70 vjet Arkiv” në sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë

Më 12 prill 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, në sheshin “Zahir Pajaziti” në...
Promovohet në Shkup vepra “Ndarja administrative e vilajeteve shqiptare”

Më 5 prill 2021, në kuadër të bashkëpunimit në mes të Agjencisë Shtetërore të...
Hapja e Ekspozites ,,Vullkani” i Republikës në Muzeun e Qytetit- Ferizaj

Më 1 prill 2021, me rastin e shënimit të 40 vjetorit të demonstratave të vitit 1981, Agjencia...
Nënshkrimi i Marrëveshjes së Bashkëpunimit në mes të Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup

Më 23 mars 2021, në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 70 vjetorit të themelimit të...
Aktivitetet me rastin e shënimit të 70 vjetorit te themelimit te Arkivit te Kosoves

Për nder të shënimit të 70 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, më...
Sot, 22.3.2021, shënuam 70 vjetorin e themelimit të Arkivit të Kosovës, me një Akademi solemne në ambientet e Kolegjit AAB-Teatri „Faruk Begolli". Akademinë solemne e hapi Kryeshefi Ekzekutiv, z. Bedri Zyberaj.

Sot, 22.3.2021, shënuam 70 vjetorin e themelimit të Arkivit të Kosovës, me një Akademi solemne në...

KRYESHHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS Z. BEDRI ZYBERAJ PRITI NË TAKIM AMBASADORIN E MBRETËRISË SË NORVEGJISË NË KOSOVË z. JENS ERIK GRONDAHL, MINISTRIN E MBROJTJES Z. ARMEND MEHAJ DHE DEPUTETIN E KUVENDIT TË KOSOVËS Z. ENVER DUGOLLI

E hënë, 7 qershor 2021

 

Kryeshefi Ekzekutiv i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës z. Bedri Zyberaj priti  në takim zyrtar Ambasadorin e Mbretërisë së Norvegjisë në Kosovë z. Jens Erik Grondahl, ministrin e Mbrojtjes z. Armend Mehajn dhe deputetin e Kuvendit të Kosovës z. Enver Dugolli.

Z. Zyberaj shprehu mirënjohje për takimin dhe me këtë rast i njoftoi mysafirët me të arriturat e deritashme të AShAK-së, ku foli për natyrën e punës, kushtet dhe gjendjen aktuale të Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës, si dhe i informoi për lashtësinë dhe sasinë e thesarit arkivor që ruan AShAK-ja. 

Për më tepër, ai vuri theksin te digjitalizimi si domosdoshmëri e kohës, proces që AShAK-ja e ka të pamundur ta bëjë për shkak të mungesës së  buxhetit. 

,,Po e theksoj këtë sepse vendi që përfaqësoni ju shkëlqesi ka dhënë një ndihmë të madhe për Kosovën në të kaluarën e afërt dhe kur bëhet fjalë për digjitalizimin është po ashtu vendi që i kushton rëndësi dhe i dedikon investime të shumta këtij procesi” – tha ndër të tjera z. Zyberaj 

Ambasadori i Mbretërisë së Norvegjisë z. Jens Erik Grondahl shprehu falënderim për pritjen e tij, dhe takimin e sotëm e vlerësoi shumë.  Ambasadori u pajtua plotësisht me atë që tha z. Zyberaj për digjitalizimin dhe shprehu gatishmërinë që pas këtij takimi do të shikojë se cilat do të jenë ndihmat e vendit të tij për Arkivin e Kosovës. Ai u zotua që fillimisht do të shikojë mundësinë që AShAK-së t’ia ofrojë eksperiencat e arkivave të vendeve të tij e pastaj dhe format tjera që do të mund konstatohen nga bashkëpunimi ynë në të ardhmen. 

Përpos takimit formal, Shkëlqesia e tij z. Jens Erik Grondahl vizitoi dhe i pa së afërmi disa mjedise të punës në AShAK, si: Vendruajtjen, Laboratorin e digjitalizimit, Laboratorin e restaurimit-konservimit, Sallën e hulumtimit së bashku me Këndin Arkivor të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave - Shqipëri dhe bibliotekën.  

Ministri Mehaj u largua më herët për shkak të një takimi që kishte sipas agjendës paraprake.


Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës