Aktualitete

RIKUJTIM!

RIKUJTIM!Konkursi për bursën Fulbright-National Archives Heritage Science për vitin akademik 2022-2023 do të...
The Fulbright-National Archives Heritage Science Fellowship

Ftesë nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Kosovë, për tu paraqitur në programin The...
FTESË PËR PJESËMARRJE TË BOTIMIT TË REVISTËS ,, ARKIVAT SHQIPTARE”

Për të pestin vit me radhë Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave e Shqipërisë dhe Agjencia...
Vizita e majorit Glenford Rose në AShAK

Sot, Kryeshefi i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës z. Bedri Zyberaj pati një takim pune me...
RRUGËTIMI I EKSPOZITËS ,,VULLKANI” I REPUBLIKËS

Me rastin e 40 vjetorit të demonstratave të vitit 1981, AShAK ka përgatitur ekspozitën ,,Vullkani” i...
KRYESHHEFI EKZEKUTIV I AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS Z. BEDRI ZYBERAJ PRITI NË TAKIM AMBASADORIN E MBRETËRISË SË NORVEGJISË NË KOSOVË z. JENS ERIK GRONDAHL, MINISTRIN E MBROJTJES Z. ARMEND MEHAJ DHE DEPUTETIN E KUVENDIT TË KOSOVËS Z. ENVER DUGOLLI

E hënë, 7 qershor 2021 Kryeshefi Ekzekutiv i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës...
KONFERENCA E V MBARËKOMBËTARE E ARKIVISTIKËS

Më 5 qershor 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave...
Hapja e Ekspozitave ne Pejë

Më 29.4.2021, me fillim në ora 10, në Sheshin ,, Skënderbeu" në qytetin e Pejës, Agjencia...
Hapja e ekspozitave në Gjakovë

Më 26.4.2021, në Platonë e Shetitores pranë lumit Krena të qytetit Gjakovë, me fillim nga ora 09.00,...
Hapja e ekspozitës “Vullkani” i Republikës dhe “70 vjet Arkiv” në sheshin “Zahir Pajaziti” në Prishtinë

Më 12 prill 2021, Agjencia Shtetërore e Arkivave e Kosovës, në sheshin “Zahir Pajaziti” në...

RRUGËTIMI I EKSPOZITËS ,,VULLKANI” I REPUBLIKËS

Me rastin e 40 vjetorit të demonstratave të vitit 1981, AShAK ka përgatitur ekspozitën ,,Vullkani” i Republikës, e cila, fillimisht, me 11 mars 2021, është hapur në platonë e Mensës së Qendrës së Studentëve, aty ku 40 vjet më parë kishte shpërthyer pakënaqësia e studentëve për t’u shtrirë shumë shpejtë në të gjithë Kosovën.

Dokumentet e përzgjedhura për këtë ekspozitë janë fotografi, aktgjykime nga proceset e shumta, lajme gazetash dhe revistash legale e ilegale, shkrime të mediave të huaja, pankarta dhe parulla që shpërndaheshin gjithandej Kosovës së asaj kohe, ndonjë letër (dorëshkrim) që, kryesisht, në një formë ose në një tjetër, i përkasin vitit 1981 apo janë rrjedhojë e tij.

Meqë interesimi i qytetarëve për të parë ekspozitën ishte mjaft i madh, AShAK vendosi që atë ta hapte dhe në Sheshin ,,Zahir Pajaziti” të Prishtinës dhe në disa qytete tjera të Kosovës, si në: Ferizaj, Gjakovë, Pejë, Deçan, Gjilan, Mitrovicë, Prizren dhe Suharekë. 

Ekspozita ,, Vullkani” i Republikës me kërkesë të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë u hap edhe në Tiranë, në Sheshin ,,Pazari i Ri”. Meqë interesimi për të parë ekspozitën ishte mjaft  i madh, ajo, në Tiranë, qëndroi e hapur pesë ditë.

 

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. „Arbnor e Astrit Dehari” nr.25 | 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës