Aktualitete

Java e Arkivit të Hapur

Me rastin e 67 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, Agjencia Shtetërore e Arkivave të...
Dorëzimi i Portreteve të Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti- Skënderbeut në Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës

Me qëllim të pasurimit të arkivit më datën 26.03.2018, Prof. Dr. Eqrem Zenelaj i dorëzoi...
“Java e Arkivit të Hapur”

Me rastin e 67 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, Agjencia Shtetërore e Arkivave të...
U HAP EKSPOZITA “DËBIMI I SHQIPTARËVE NGA SANXHAKU I NISHIT 1877/1878”

Me rastin e 140 VJETORIT TË DËBIMIT TË SHQIPTARËVE NGA SANXHAKU I NISHIT 1877/1878, më 22 shkurt 2018...
PJESËMARRJE NË PROMOVIMIN E LIBRIT “ARKIVAT SHQIPTARE” TË AUTORIT GJET NDOJI, TIRANË 2018

Delegacion i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i...
PJESËMARRJE NË KONGRESIN E 2TË ARKIVOR NDËRKOMBËTAR PËR GJEOGRAFINË OSMANE NË STAMBOLL TË TURQISË

Delegacion i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i...
HULUMTIME NË ARKIVIN SHTETËRORE TË AUSTRISË

Nga data 05 deri 10 nëntor 2017, në kuadër të Marrëveshjes së Bashkëpunimit në mes të...
VIZITË ZYRTARE NË ARKIVIN SHTETËROR TË REPUBLIKËS SË KROACISË

Më datën 6-8 nëntor 2017, Kryeshefi Ekzekutiv i ASHAK-së z. Ramë Manaj dhe Drejtori e DAF-it z. Hamit...
HULUMTIME NË ARKIVIN SHTETËROR TE DUBROVNIKUT

Më 16- 21 tetor 2017, u realizua hulumtimi i lëndës arkivore në Arkivin Shtetëror të Dubrovnikut....
Më 05.10. 2017, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së kulturës, rinisë dhe sportit z. Veton Firzi dhe drejtori i Departamentit të administratës z. Feim Maliqaj.

Më 05.10. 2017, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Sekretari i...

Java e Arkivit të Hapur

Me rastin e 67 vjetorit të themelimit të Arkivittë Kosovës, Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës, nga 26-30 mars 2018,mbajti “Javën e Arkivit të Hapur”. Qëllimi i organizimit të kësaj jave ishtepër të sensibilizuar opinionin e gjerë lidhur me rëndësinë dhe punën e Arkivitsi institucion.   Kështu, më 26 mars 2018, u bë hapja solemne nëtë cilën prezent ishin profesorë studentë, nxënës e punëtorë shkencor, po ashtunuk mungoi edhe prezenca e mediave, të cilat gjatë tërë javës i përcollënaktivitetet e ASHAK-së.

Ky aktivitet u përcoll me interesim të madh dheiu sigurua hapësirë në programet e mediave të ndryshme, të cilat i falënderojmëpër bashkëpunimin dhe përkrahjen e tyre.

Gjatë kësaj jave, ASHAK-në e vizituan mbi 300vizitorë të profileve të ndryshme. Vizitorët ishin nga institucionet vendore –Këshilli Gjyqësor dhe Instituti INKOS, institucionet arsimore - nxënës tëshkollës Mileniumi i III-të, të shkollës Hasan Prishtina –Prishtinë, tëshkollës Hasan Prishtina - Lugagji të Lipjanit, të shkollës Mihail Grameno -Fushë Kosovë, si dhe qytetar tjerë të interesuar.

Të gjithë patën mundësinë që për së afërmi tëshohin ambientet dhe proceset e punës në:

-         Rregullimin dhe përpunimin e lëndës arkivore;

-         Fondin e dokumenteve osmane;

-         Depon e ASHAK-së;

-         Laboratorin e Digjitalizimit dhe Mikrofilmimit;

-         Laboratorin e Restaurimit/Konservimit;

-         Sallën e leximit, aplikimin dhe shërbimin e hulumtuesvenë sallën e leximit;

-         Bibliotekën e ASHAK-së.

 

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. Çlirimi, nr 25, 10000 Prishtinë Kosovë
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës