Aktualitete

Java e Arkivit te Hapur

Me rastin e 68 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, Agjencia Shtetërore e Arkivave të...
Hapet Ekspozita- Qytetet shqiptare ne fotografite e vjetra,1863-1916

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës nën Patronatin e Zyrës së Kryeministrit dhe në...
Pjesemarrje ne akademine perkujtimore "Malli per Rugoven' ne Suedi

Ftesë të Shoqatës së shkrimtarëve dhe krijuesve shqiptarë “Papa Klementi i XI Albani”...
Dorëzimi i dokumenteve të rëndësishme për Kosovën në Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës

Meqëllim të pasurimit të arkivit më datën 23.11.2018, Prof. Dr. Eqrem Zenelaj i dorëzoi...
PJESËMARRJE NË SIMPOZIUMIN “TË DREJTAT E REFUGJATËVE NË DOKUMENTE”, ZAGREB -KROACI

Më datë 15.11.2018, delegacioni i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës në...
PJESËMARRJE NË PROMOVIMIN E REVISTËS “ARKIVAT SHQIPTARE”, TIRANË-SHQIPËRI

Delegacioni i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i...
Konferenca “ARKIVAT DHE PUNA ARKIVORE NË TREVAT E SHQIPTARËVE NË SHEK. XX – XXI”

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të...
Ekspozita "Lidhja Shqiptare e Prizrenit 1878-2018"

Më 08.06.2018, në hollin e Bibliotekës Kombëtare të Prishtinës, Agjencia Shtetërore e Arkivave...
KONFERENCA “Arkivat dhe puna arkivore në trevat e shqiptarëve në shek. XX – XXI”

Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të...
NËNSHKRIMI I MARRËVESHJES SË BASHKËPUNIMIT NË MES TË AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS DHE ARKIVIT SHTETËROR TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË

Më 14 maj 2018 në Prishtinë, në ambientet e ASHAK-së u nënshkrua ripërtrirja e...

Pjesemarrje ne akademine perkujtimore "Malli per Rugoven' ne Suedi

Më datë 18-20.01.2019, Kryeshefi Ekzekutiv i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës z. Ramë Manaj, me Ftesë të Shoqatës së shkrimtarëve dhe krijuesve shqiptarë “Papa Klementi i XI Albani” në Angelholm të Suedisë, morri pjesë në akademinë përkujtimore të titulluar “Malli për Rugovën”, kushtuar figurës së Presidentit historik Dr. Ibrahim Rugova, si dhe manifestimin “Dita e Plisit”.
E gjithë kjo u organizua nga Shoqata e shkrimtarëve dhe krijuesve shqiptarë “Papa Klementi i XI Albani” në Suedi në bashkëpunim me Lidhjen Demokratike të Kosovës- dega në Suedi dhe Shoqatën Kulturore “Nënë Tereza” në Angelholm të Suedisë.
Gjatë këtij evenimenti përveç fjalimit përshëndetës të kryetarit të SHKSH “Nënë Tereza ” dhe drejtuesve Saranda Iseni dhe Osman Ahmetgjekaj, për Presidentin Rugova folën edhe Ramë Manaj-Kryeshef Ekzekutiv i ASHAK-së, Qibrije Hoxha- Kryetare e Degës së LDK-së në Suedi dhe Hysen Ibrahimi. Organizatorët e këtij manifestimi z. Ramë Manaj e prezantuan si një veprimtar të devotshëm të LDK-së dhe bashkëpunëtor të ngushtë të të ndjerit Ibrahim Rugova.
Në këtë event u përuruan edhe disa libra të krijuesve shqiptarë si dhe dy leksikone të rëndësishme për mërgatën shqiptare që jeton e punon në Suedi. Në fund u mbajt edhe një orë letrare, ku poezitë e lexuara kryesisht iu kushtuan Dr. Ibrahim Rugovës, plisit dhe mikut më të madh të shqiptarëve Ulmar Qvick. 
 

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. Çlirimi, nr 25, 10000 Prishtinë Kosovë
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës