Aktualitete

Java e Arkivit të Hapur

Me rastin e 67 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, Agjencia Shtetërore e Arkivave të...
Dorëzimi i Portreteve të Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti- Skënderbeut në Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës

Me qëllim të pasurimit të arkivit më datën 26.03.2018, Prof. Dr. Eqrem Zenelaj i dorëzoi...
“Java e Arkivit të Hapur”

Me rastin e 67 vjetorit të themelimit të Arkivit të Kosovës, Agjencia Shtetërore e Arkivave të...
U HAP EKSPOZITA “DËBIMI I SHQIPTARËVE NGA SANXHAKU I NISHIT 1877/1878”

Me rastin e 140 VJETORIT TË DËBIMIT TË SHQIPTARËVE NGA SANXHAKU I NISHIT 1877/1878, më 22 shkurt 2018...
PJESËMARRJE NË PROMOVIMIN E LIBRIT “ARKIVAT SHQIPTARE” TË AUTORIT GJET NDOJI, TIRANË 2018

Delegacion i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i...
PJESËMARRJE NË KONGRESIN E 2TË ARKIVOR NDËRKOMBËTAR PËR GJEOGRAFINË OSMANE NË STAMBOLL TË TURQISË

Delegacion i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i...
HULUMTIME NË ARKIVIN SHTETËRORE TË AUSTRISË

Nga data 05 deri 10 nëntor 2017, në kuadër të Marrëveshjes së Bashkëpunimit në mes të...
VIZITË ZYRTARE NË ARKIVIN SHTETËROR TË REPUBLIKËS SË KROACISË

Më datën 6-8 nëntor 2017, Kryeshefi Ekzekutiv i ASHAK-së z. Ramë Manaj dhe Drejtori e DAF-it z. Hamit...
HULUMTIME NË ARKIVIN SHTETËROR TE DUBROVNIKUT

Më 16- 21 tetor 2017, u realizua hulumtimi i lëndës arkivore në Arkivin Shtetëror të Dubrovnikut....
Më 05.10. 2017, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së kulturës, rinisë dhe sportit z. Veton Firzi dhe drejtori i Departamentit të administratës z. Feim Maliqaj.

Më 05.10. 2017, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Sekretari i...

Pjesëmarrje në Mbledhjen e Bordit Ekzekutiv të Degës Rajonale Evropiane të Këshillit Ndërkombëtar për Arkivat në Shkup

Më 28.03.2017, Kryeshefi Ekzekutiv i ASHAK-së z. Ramë Manaj i shoqëruar nga znj. Fexhrie Kastrati, Zyrtare për përkthim, me Ftesë të Drejtorit të Arkivit Shtetëror të Republikës së Maqedonisë z. Filip Petrovski, morën pjesë në Mbledhjen e EURBICA-s ( Dega Rajonale Evropiane e Këshillit Ndërkombëtar për Arkivat)  në Shkup. Në këtë Mbledhje ishte prezent z. David Fricker, presidenti i ICA-së, anëtarët e Bordit Ekzekutiv të EURBICA-së dhe përfaqësues nga: Shqipëria, Bullgaria, Turqia, Romania, Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia, Sllovenia dhe Mali i Zi.  

Në këtë takim u diskutua për rolin e EURBICA-s, e cila i mundëson anëtarëve të marrin pjesë në debate profesionale duke respektuar diversitetin kulturor dhe traditat e rajoneve të tyre. Përmes këtij  organi ofrohen mundësi për degët që të demonstrojnë punën e tyre, të takohen dhe të bashkëpunojnë me EURBICA-n , e cila është përgjegjëse për kryerjen e politikës dhe programet e ICA-së në këtë rajon.

Gjithashtu, një pjesë e diskutimit iu kushtua çështjeve të Arkivave Pan Evropiane, duke përfshirë edhe Rregulloren e Bashkimit Evropian për Mbrojtjen e të Dhënave, si dhe për Arkivat Kombëtare në Evropën Juglindore ku fokus të veçantë kishin çështjet dhe problemet e përbashkëta me të cilat përballen Arkivat Kombëtare në Evropën Juglindore.

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. Çlirimi, nr 25, 10000 Prishtinë Kosovë
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës