Aktualitete

HULUMTIME NË ARKIVIN SHTETËRORE OSMAN TË REPUBLIKËS SË TURQISË

Në kuadër të Marrëveshjes së Bashkëpunimit me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave...
NËNSHKRIMI I MARRËVESHJES PËR BASHKËPUNIM NË MES TË AGJENCISË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS DHE SHOQATËS SË SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE SHQIPTARË “PAPA KLEMENTI XI ALBANI”, SUEDI.

Më 18.07.2017, në ambientet e Bibliotekës Kombëtare Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës...
MË 29.05. 2017, AGJENCINË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS E VIZITON NJË DELEGACION NGA AGJENCIA E ARKIVAVE SHTETËRORE TË BULLGARISË

Delegacioni kryesohet nga z. Mihail Gruev- Drejtor i Përgjithshëm, z. Georgi Chernev- Sekretar, znj. Plamka...
12 maj 2017, Konferenca \"Arkivat dhe puna arkivore në trevat e shqiptarëve në shek. XX – XXI\"

Më 12 maj 2017, mbahet Konferencë Ndërkombëtare e Arkivistikës “Arkivat dhe puna arkivore në...
MË 21.04. 2017, AGJENCINË SHTETËRORE TË ARKIVAVE TË KOSOVËS E VIZITOI MINISTRI I KULTURËS, RINISË DHE SPORTIT Z. KUJTIM SHALA

Më datë 21.04.2017 Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Ministri i...
VIZITË ZYRTARE NË ARKIVAT SHTETËRORE TË MAQEDONISË

Delegacioni nga ASHAK-u i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i ASHAK-së z. Ramë Manaj, z. Hysen Azemi, Drejtor i...
Pjesëmarrje në Konferencën Ndërkombëtare PROBLEMET TEKNIKE NË FUSHËN E ARKIVIMIT TRADICIONAL DHE ELEKTRONIK NË RADENCI –SLLOVENI

Pjesëmarrje në Konferencën Ndërkombëtare PROBLEMET TEKNIKE NË FUSHËN E ARKIVIMIT TRADICIONAL...
VIZITË ZYRTARE NË DREJTORINË E PËRGJITHSHME TË ARKIVAVE TË SHQIPËRISË

Delegacioni nga ASHAK-u i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i ASHAK-së z. Ramë Manaj, znj. Shpresa Mekaj, Drejtoresha e...
Pjesëmarrje në Mbledhjen e Bordit Ekzekutiv të Degës Rajonale Evropiane të Këshillit Ndërkombëtar për Arkivat në Shkup

Më 28.03.2017, Kryeshefi Ekzekutiv i ASHAK-së z. Ramë Manaj i shoqëruar nga znj. Fexhrie Kastrati, Zyrtare...
Pjesëmarrje në Konferencën Ndërkombëtare në Vukovar të Kroacisë

Delegacion i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i...

VIZITË ZYRTARE NË DREJTORINË E PËRGJITHSHME TË ARKIVAVE TË SHQIPËRISË

Delegacioni nga ASHAK-u i kryesuar nga Kryeshefi Ekzekutiv i ASHAK-së z. Ramë Manaj, znj. Shpresa Mekaj, Drejtoresha e DPZH-së dhe z. Skender Beqiri, Drejtor i ANK-Prishtinë,  më datë  29.03.2017, realizuan një vizitë zyrtare në Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë.  

Qëllimi i vizitës ishte diskutimi rreth detajeve lidhur me Konferencën “Arkivat dhe puna arkivore në trevat e shqiptarëve në shek. XX – XXI”, në organizim të Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë dhe Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës.

Krerët e dy institucioneve arkivore u dakorduan që Konferenca do të mbahet më 12 Maj në sallën e Muzeut në Tiranë, ndërsa 2 muaj pas konferencës do të nxirret botimi i përbashkët me kumtesat e paraqitura në  konferencë.  

Gjithashtu u arrit marrëveshja që të organizohet një Konferencë e përbashkët mes ASHAK dhe DPA,  iniciativë e filluar nga z. Rame Manaj dhe znj. Vlatka Lemic gjatë Konferencës “3-ditët e ICARUS-it” mbajtur në Kroaci prej 16-18 mars 2017. 

Qëllim tjetër i kësaj vizite ishte edhe marrja e përvojës për normat e punës, pasi që Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës në kuadër të planit të punës këtë vit ka ngritur Komisionin për rishqyrtimin dhe azhurnim e Rregullores për normat e punës. Komisioni do të marrë për bazë edhe përvojat nga DPA dhe Arkivi Shtetëror i Maqedonisë.  

Arkiva Elektronike

Adresa: Rr. Çlirimi, nr 25, 10000 Prishtinë Kosovë
Tel. Fix. 038/555-139, Centrix. 038/20015023
All rights reserved - © 2013 - Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës